Organisatie

Leonie van den Tillaart

Mijn naam is Leonie van den Tillaart. Als uitvaartbegeleidster mag ik sinds 2015 mensen bijstaan rondom het overlijden van een dierbare: werk dat ik met hart en ziel doe.

Het idee om een afscheidsbeurs te organiseren is ontstaan nadat ik bij vele families vragen kreeg over mogelijkheden die ik ze voorleg.

Er is zoveel mogelijk, zowel voor als na een afscheid.

En waarom dan niet een beurs waar je vrijblijvend kunt rondlopen en vragen kunt stellen?

Laten we over deze onderwerpen wat opener worden. We krijgen er allemaal vroeg of laat mee te maken.

Marieke van Lieshout

Een persoonlijke ceremonie voor een speciaal levensmoment: dat is wat "Bijzonder Jij" tot stand brengt. Herkenbaar, passend en warm. Met woorden, beelden, muziek en meer.

Als dat speciale levensmoment een uitvaart is, is het meestal een uitvaartleidster zoals Leonie die mij belt, nadat zij met de nabestaanden heeft besproken wat de mogelijkheden zijn. Ik ga dan in gesprek met de mensen om wie het gaat en samen komen we tot een ceremonie die helemaal past. Soms is er vóór overlijden gelegenheid voor een gesprek, dat ik uitwerk tot een levensverhaal en waarvan stukjes kunnen terugkomen bij het afscheid.

Meer bekendheid geven aan dit werk en aan heel veel andere mogelijkheden rondom afscheid: daarom help ik mee bij het organiseren van deze beurs.