Deelnemers die u graag ontmoeten op zondag 3 november:

Wanneer je te maken krijgt met een overlijden komt er van alles op je af. Ik hoop u vertrouwen en rust te geven. In deze hectische en vaak verdrietige periode neem ik de praktische zaken voor u uit handen, zodat u zich daar niet te veel mee bezig hoeft te houden.

De invulling van het afscheid doen we samen. We bespreken hoe iemand in het leven stond en zoeken samen de passende sfeer van het afscheid. Tijdens het vormen van dit afscheid kan ik u waar nodig informatie en adviezen geven. We hebben in principe tijd genoeg om in de dagen tussen overlijden en uitvaart te komen tot een mooi geheel. 

Afscheid nemen van het leven, hoe doe je dat? Als je zelf moet gaan... Of als iemand sterft die je dierbaar is... Wat wil je nog zeggen of doen? Hoe? Waar? Een leven is voorbij. Afscheid nemen: het is onvermijdelijk. En meestal is het heel moeilijk.

Goed afscheid nemen is veel waard. Daar help ik je graag bij. De uitvaartleidster is er voor de vele praktische zaken rondom het afscheid en staat je nabij tijdens de hele periode. Ik ben er voor de inhoud van de ceremonie: de verhalen, de fotopresentatie, muziek, filmpjes en rituelen. Samen maken we één persoonlijk, herkenbaar geheel,  waarmee je verder kunt.

Steeds meer hechten we waarde aan het milieu en een duurzaam leven. Waarom na de dood begraven worden in een kist vol onnatuurlijke middelen? Met de kist van Biesvelden Natuurkisten is dit probleem opgelost. De kisten zijn volledig van massief hout, FSC gekapt en met bekleding van o.a. jute. In een kleine werkplaats die volledig op zonne-energie draait, worden deze kisten met ambacht vervaardigd door Jaap de Korte uit Neerkant. Dit jaar brengt Jaap een nieuw model Natuurkist uit welke hij graag aan u laat zien tijdens de Afscheidsbeurs in Son en Breugel.

Het fotograferen van mensen in de laatste levensfase tot en met het afscheid. Het creëren van een mooi beeldverhaal voor nabestaanden. Het werk wordt vaak gebundeld in een luxe album als tastbare herinnering.

Graag help ik je de herinnering aan een afscheid te bewaren in de vorm van beeldmateriaal, dat steun geeft bij rouwverwerking.  Afscheidsfoto’s die de liefde voor de nabestaanden levend houden. Een tastbare herinnering om in te zien wanneer er behoefte aan is.

In het zuidelijkste puntje van Brabant, nabij de Strabrechtse Heide, ligt natuurbegraafplaats Schoorsveld. Een prachtig natuurgebied met open velden, bossen en prachtige vennen. In dit bijzondere gebied kun je nu al zelf of samen met je partner een plekje vastleggen, voor later. Een plek die voor altijd van jou is, in het mooie open veld, of bij een fris geurende Douglasspar. Een plek die onderdeel is en blijft van de natuur. Samen met Natuurmonumenten zorgen we ervoor dat deze plek voor altijd behouden blijft.

Het Nederlandse bedrijf Memories to keep bracht in de zomer van 2019 een noviteit op de uitvaartmarkt: een houten mini urn die het mogelijk maakt om herinneringen zowel letterlijk als figuurlijk vast te houden: de LittleWood©. De gedachte: met het mooie hebbeding in de hand rouw je beter. In het hart zit een klein messing schatkamertje waarin je een aandenken aan een dierbare kunt bewaren.
Memories to keep ontdekte dat mensen het fijn vinden om iets in de hand te houden tijdens rouwverwerking of herdenking. De mini urn sluit aan op de universele behoefte van ‘houvast zoeken’.

Ik wil je graag persoonlijk begeleiden bij het maken van Kunst van je Herinneringen

Door uitgebreid stil te staan bij al die mooie eigendommen en kleding van je dierbare kun je tastbaar bezig zijn met je rouw. Je beslist hierdoor hoe je voor jezelf wilt zorgen, hoe je naast alle emoties fysiek iets “gaat opruimen”. Beslissingen nemen over eigendommen van de overledene kan je goed doen. Het kan je ruimte geven om ook naar andere dingen in het leven te gaan kijken.

Je kunt kiezen voor het maken van een boek, een schilderij of mixed media.

Je bent van harte welkom.

Op deze afscheidsbeurs vertel ik graag hoe je de balans terug kunt vinden na een verlies, hoe verschillende werkvormen helpend en steunend kunnen zijn, hoe je troost kunt vinden bij het maken van herinneringen, over hoe verhelderend metaforen tijdens een natuurgesprek kunnen werken...

Ik begeleid mensen graag intuïtief, met volle aandacht en op een warme, liefdevolle manier. Mijn eigen verlieservaring en hoe ik hiermee ben omgegaan motiveren mij steeds opnieuw om voor een ander tot steun te zijn en hen te helpen een intens verlies in hun leven te verweven.

Anne-Wil Professional Organizer, opruimcoach, wil een steun zijn voor mensen die orde willen in hun huis of op zien tegen een verhuizing.

Anne-Wil helpt met het ordenen van spullen of administratie die je gedurende je leven hebt verzameld. Weggeven aan nabestaanden, verkopen, weggooien? Ze helpt je erbij. Over opruimen voor of na overlijden wordt niet snel gepraat. Wil je het opruimen niet helemaal overlaten aan je nabestaanden en kan je wel wat hulp gebruiken? Dan ben je bij Anne-Wil Professional Organizer aan het juiste adres. Ook wanneer je kleiner gaat wonen!

Rouwkamer op maat laat zien dat in ieder huis of bedrijf wel een geschikte plek te vinden is voor een thuisopbaring.
In een garage, schuur, bedrijfsruimte, woonkamer, serre, slaapkamer, studeerkamer maken wij een sfeervolle rouwkamer. Door middel van wanden van stof, bloementafels, verlichting en ruimte voor persoonlijke spullen van uw dierbare, creëren wij een intieme afscheidsruimte.

De overledene wordt door een uitvaartverzorger opgebaard, ik verzorg de ruimte erom heen.

Ook een condoleance-ruimte kan door mij ingericht worden. Rouwkamer op maat, een meerwaarde voor uw rouwproces!

Wij zijn druk met van alles: druk met plannen, druk met alledaagse dingen, druk met gezondheid. Mogen we ook stil staan bij het sterven?

Uitvaartplan: digitaal vastleggen van uw uitvaartwensen.

De Vyldre vervaardigt lederen corsages (Florash) om as van uw overleden geliefde of huisdier in te verwerken. Op deze wijze kunt u de corsage dragen als een broche op bijvoorbeeld moeilijke dagen of bijzondere gelegenheden. Of u plaatst de corsage onder een mooie stolp of in een kleine vitrine in uw interieur.

Elke corsage is uniek en one of a kind. U kiest zelf het type Florash-juweel en de kleursamenstelling.

Bloemsierkunst Le Soleil is een gezellige bloemenwinkel waarbij kwaliteit en luisteren naar de klant op nummer 1 staan! Naast een mooie winkel vol bloemen, verzorgen wij ook rouwwerk en maken wij bruidswerk. Natuurlijk wordt alles naar wens gemaakt en is alles mogelijk. 

Atelier Lamier ontwerpt, levert, renoveert en restaureert grafmonumenten. Een grafmonument creëert een plaats om de herinnering van de overledene in stand te houden. Dit kunnen wij op verschillende manieren en naar persoonlijke wensen vormgeven. In overleg met de klant zetten wij ideeën en wensen vrijblijvend om in een 3-dimensionaal ontwerp. Hierbij geven wij direct een prijsopgave en informeren wij over de tijd die nodig is voor productie en montage. Door onze ervaring van ruim 30 jaar, ons uitgebreide netwerk en ons enthousiasme vinden wij voor elke wens een passende oplossing. 

Hemelwieg, om een klein afscheid van een GROOT wonder mogelijk te maken.

De hemelwiegjes zijn met de hand gevilt. Voor het afscheid van prematuur en stil geboren kindjes. Alles is van natuurlijke materialen waardoor het heel zacht aanvoelt. Het is mogelijk om de watermethode toe te passen in de hemelwieg. Op deze manier kun je je kindje iets langer bij je houden voordat het werkelijke afscheid komt.

Ook worden bij Hemelwieg rouwverwerking workshops gegeven. Vertel je verhaal in vilt. 

Sinds 1930 een begrip in Brabant en Limburg. Onze uitvaartkisten zijn :
MILIEU BEWUST - CO2 neutrale uitstoot,hergebruik van afvalhout.
MAATSCHAPPELIJK BEWUST - Aandacht voor de sociale factor, bewust omgaan met alle bewegingen die een uitvaartkist maakt, arbeidsvoorziening bij S-W bedrijf in Nederland, garantie non-kinderarbeid.

Op de afscheidsbeurs in Son en Breugel presenteren we diverse modellen waaronder een massieve uitvaartkist van Borracha hout/ongelakt.
Deze houtsoort is nieuw in Nederland en is afkomstig van de uitgewerkte rubberbomen en erg dicht van structuur.
Voor elke uitgewerkte boom wordt in de plantage een boom herplaatst in de Circle of Life. Voor het interieur en montage worden natuurlijk stoffen gebruikt.

Mijn naam is Monique Gevers, telg uit een echte bloemenfamilie. Mijn broer heeft de kwekerij van onze ouders overgenomen en ik ben op mijn 18e gestart met een eigen bloemenwinkel. Toen er helaas reuma om de hoek kwam kijken, moest ik na bijna 30 jaar met de winkel stoppen. Zonder mijn passie, bloemen, is geen optie voor mij. Daarom hebben we achter ons huis een atelier gebouwd, een knusse en fijne sfeervolle ruimte waar ik o.a. workshops en cursussen verzorg. In mijn atelier maak ik ook rouw- en trouwwerk. Na al die jaren is het nog steeds een eer dat ik op twee van zo'n speciale en dierbare dagen een stukkie van het geheel mag zijn.

U bent van harte welkom bij Notariskantoor Heleen Vaarten.

Uw verhaal staat centraal. Ons kantoor richt zich met name op het familierecht, met bijzondere aandacht voor 55-plussers. Het maken van testamenten, levenstestamenten en het begeleiden bij het afwikkelen van nalatenschappen behoort tot onze veel voorkomende werkzaamheden. Maar ook alle andere zaken verzorgen wij voor u met dezelfde persoonlijke benadering.

De kracht van het kantoor zit in de kleinschaligheid en de eenvoud. Met simpele voorbeelden en heldere tekeningen maken we complexe zaken voor u inzichtelijk.

Bij een uniek afscheid hoort een unieke, persoonlijke en eigentijdse uitvaartkist (grafkist). U kunt hier uw eigen keuze samenstellen voor als u al bezig bent met het regelen van uw uitvaart, maar ook als nabestaande kunt u hier uw keuze samenstellen.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een meer individuele en persoonlijke manier van begraven of cremeren. De uitvaartkist is hierbij een onderdeel en van groot belang voor de rouwverwerking en herinnering. Doordat u zelf uw keuze kunt maken is de kist uniek, persoonlijk, eigentijds en aaibaar.

Bij VIEK stel je de uitvaartkist zelf samen. VIEK is er voor iedereen! Voor Iedereen Een Kist.

Viek heeft ook lijkwades.

Het is mogelijk uw rouwadvertentie of dankbetuiging in onze Sonse krant te plaatsen. Aanleveren is mogelijk tot de dag voor uitkomen van de krant. De krant komt op woensdag uit. Aanmelden kan tot dinsdag 13.00 uur via:  verkoop@demooisonenbreugelkrant.nl of door te bellen met 0499 700231.

Afscheid nemen valt zwaar. Dat wilt u in ieder geval op gepaste wijze doen. Het vormen van een eigen rouwstoet om -samen met uw naaste familie – naar kerk, begraafplaats of crematorium te rijden kan op een dag, die toch verdriet met zich meebrengt, ook een gevoel van troost en saamhorigheid geven.

Werotax heeft een jarenlange ervaring als het gaat om het beschikbaar stellen van volgauto’s met chauffeur. U heeft daarbij de keuze uit antraciet, grijze en zwarte volgauto’s, desgewenst ook volgbussen. Onze Mercedes bus biedt u, als nabestaanden, zelfs de mogelijkheid om de dierbare overledene op de laatste tocht naar kerk, begraafplaats of crematorium te begeleiden.

Toen ik 15 jaar oud was en mijn opa overleed, maakte ik mijn eerste begrafenis mee. Het maakte erg veel indruk. De hele uitvaart was heel triest en verdrietig, maar daarna leek het wel een soort reünie, waarbij iedereen weer overging tot de orde van de dag en een plakje cake at. De alledaagse plakjes cake en broodjes kaas stonden voor mij in schril contrast met de bijzondere en speciale gebeurtenis van het overlijden van mijn opa. Geboren worden en overlijden doe je maar 1 x in je hele leven. Dat verdient toch iets specialers?

Toen mijn moeder 18 jaar geleden overleed, was ik hoogzwanger en voelde ik zo'n verbinding tussen leven en dood. Het ene moment overlijdt je moeder en het volgende moment wordt jouw kindje geboren. Het besef dat, hoe verdrietig het overlijden ook is, het leven door gaat, troostte mij. Toch voelde het raar om de geboorte van ons kindje te vieren met beschuit met muisjes terwijl er voor mijn gevoel niet echt een ultiem afscheidsmoment was geweest bij het overlijden van mijn moeder. Het leek net of het niet echt afgesloten was. Zo'n ultiem afscheidsmoment verdient toch iets specialers?

Warme zorg bieden voor onze bewoners in Bijna Thuis Huis MadeLief tijdens het laatste stukje van hun leven. Dat is wat de vrijwilligers in MadeLief  u en uw naasten willen bieden.  De voor u bekende thuiszorg en uw eigen huisarts blijven de gebruikelijke zorg ook in de MadeLief aan u geven. 

Wanneer het niet mogelijk is om thuis te zijn in deze laatste levensfase kunt u in een huiselijke sfeer in ons huis verblijven. Er zijn altijd 2 vrijwilligers aanwezig om u, samen met de coördinatoren en zorgverleners bij te staan in deze moeilijke periode. Gedurende de nacht is er een professionele nachtdienst die voor u zorgt.

Tijdens de afscheidsbeurs bent u welkom om met ons in gesprek te gaan over het Bijna Thuis Huis MadeLief of ons informatieboekje de Wegwijzer in ontvangst te nemen.

Deze grafische studio is gespecialiseerd in rouwdrukwerk. Ontwerp, fotobewerking en productie vinden plaats in eigen studio. Met ervaren ontwerpers en goede apparatuur wordt het drukwerk van sublieme kwaliteit razendsnel geleverd. De producten zoals rouwkaarten, prentjes, boekjes, foto's en dankkaarten zijn uitsluitend te bestellen via de uitvaartverzorger.

Mensen met dementie schamen zich vaak en praten niet gemakkelijk over hun ziekte wat vaak voor onbegrip zorgt en hun kwetsbaarheid vergroot

Stichting 2109 wil dat het taboe op dementie tot het verleden gaat behoren

Om dit te realiseren is een speldje met een uniek en tevens gepatenteerd beeldmerk ontworpen. Als mensen met dementie dit dragen dan kan de omgeving deze mensen herkennen. Mensen met dementie blijven zo zichtbaar voor de samenleving zodat er beter kan worden aangesloten bij hun belevingswereld en er direct voor deze mensen kan worden gezorgd als dit gewenst of noodzakelijk is.

Het Postmortale Zorgteam is een bedrijf, gespecialiseerd in overledenenzorg, werkzaam vanuit Mierlo-Hout (Helmond).

Wij bieden alle zorg omtrent de overledene vanaf het moment van overlijden tot aan de uitvaart. We werken in opdracht van verschillende uitvaartondernemers in Oost
Brabant. 

Heeft u een betrouwbare partner nodig die al een aantal jaren ervaring heeft in de overledenenzorg: wij zijn u graag van dienst. Wij vinden het belangrijk dat wensen van de overledene of nabestaande(n)
worden uitgevoerd en zullen hier dan ook ons steentje aan bijdragen.

Dierbaar Glas is een atelier dat is gespecialiseerd in persoonlijke glazen gedenkobjecten. 

Met veel passie verwerk ik, Nanoek Pas, voor u de as, een haarlok of een andere herinnering aan een dierbare overledene in glas. De aandacht voor uw herinneringen, respect voor uw geliefde en de kwaliteit van het werk staan bij mij voorop.

Mijn werk onderscheidt zich door zijn prachtige kleuren en oog voor detail. U kunt bij mij goed terecht voor zowel abstract werk als figuratieve glasobjecten (b.v. vlinders), die ik op mijn eigen unieke manier vormgeef.

Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek.

​U wordt die dag begeleid door professionele vrijwilligers. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards. Ook kan een familielid met u in de ambulance mee. Het vervoer met de ambulance is kostenloos.
Kent u iemand die ernstig ziek is of hebt u zelf nog een laatste wens? WensAmbulance Brabant regelt het graag voor u!

Met de KOEZTR® box zijn kinderen actief bezig met het rouwproces. Zoals een fotoboek van een afscheid een praat- en herinneringshulp is voor volwassenen, is de KOEZTR box dit voor kinderen. Voor hen geen fotoboek, maar een box met foto's inclusief attributen en gebruikerstips om spelenderwijs bezig te zijn met rouw. Verdriet en gemis, integreren in het dagelijks leven en voor ouders een schakel om samen met het kind er over te praten en hun vragen te beantwoorden.

Saar aan Huis zorgt voor persoonlijke hulp en dienstverlening aan huis om mensen zolang mogelijk zelfstandig te laten wonen in hun eigen woonomgeving. Samen met de klant zorgen wij er voor dat het ouder worden onbezorgd, gezellig en plezierig kan zijn in de eigen vertrouwde leefomgeving. Saar aan Huis biedt particuliere mantelzorg ondersteuning bij mensen thuis. Je kunt dan denken aan het bieden van dagstructuur, samen boodschappen doen, maaltijden bereiden en andere huishoudelijke klusjes. Kortom een aanvulling op de reguliere (medische) thuiszorg.

Uitvaartkisten met een verhaal

Een laatste afscheid is een persoonlijk en emotioneel moment en zo’n moment verdient het allerbeste. Een handgeschreven toespraak, vrienden en familie zijn essentiële onderdelen van een laatste afscheid maar de laatste rustplek wordt vaak over het hoofd gezien

 Uw wens is ons genoegen: Vonea personaliseert uitvaartkisten met zorgvuldigheid, precisie en expertise. Heeft u zelf ideeën? Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u bij te staan in het proces van begin tot eind.

Ik ben Diana Smit en heb een zeer waardevol bedrijf dat heet Mijn Laatste Ik.

Het belangrijkste wat wij kunnen betekenen voor mensen is een persoonlijke videoboodschap die bij leven wordt opgenomen.

Wat ik kan aanbieden is de dame of heer voorzien van een touche up in de vorm van make-up en daarbij doe ik het haar.

Ik schrijf samen met de klant het verhaal dat iemand wil vertellen in de persoonlijke videoboodschap.

Daarbij kiezen we samen de kleding uit.

De locatie waar we gaan filmen is waar de klant zich het meest prettig bij voelt.

Dit alles vormt een mooie herinnering.

Tevens maken wij het ook mogelijk om de uitvaart te filmen of te fotografen.

Goudsmid Arjen Lemmens is al 22 jaar gespecialiseerd in het vervaardigen van persoonlijke  herinneringssieraden. U kunt hierbij denken aan het verwerken van een vingerafdruk een haarlok of een beetje as in een sieraad. Samen maken we van uw wens een tastbare herinnering. Hierbij zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt.